Vipps Gebyr: Alt Du Trenger Å Vite Om Gebyrene Til Vipps!

Innholdsfortegnelse

Hvordan Vipps tjener penger og hvilke gjemte gebyrer som lurer under appen.

Innhold

  • Hva er Vipps?
  • Hvordan fungerer Vipps?
  • Den sosiale siden med Vipps?
  • Er Vipps trygt?
  • Hvordan beskytte deg selv?

Hva er vipps?

Vipps er et betalingssystem og en app utviklet av DNB. Ved bruk av denne appen kan man som bruker enkelt sende penger mellom to eller flere personer samtidig. Appen bruker “peer-to-peer (p2p) teknologi. Denne teknologien er en standardløsning som Paypal og Venmo også bruker. Vipps er tilgjengelig på telefon og nettbrett, gjennom Apple store og Google Play . Appen ble lansert i 2015 som en betalingstjeneste og har senere utviklet flere digitale funksjoner til privatpersoner og bedrift.

NØKKELINFO: HVORDAN TJENER VIPPS PENGER?

  • Vipps ble lansert i 2015, basert på betalingssystem via telefonnummer.
  • Vipps har i senere tid lagt inn integrasjon for bedrift “Vipps bedrift”
  • Ved å sende penger under 5000 kr så er det gratis. Vipps tar derimot 1% gebyr ved transaksjoner over 5000 kr.
  • Tidligere tok Vipps 1 kr per forsendelse under 2000 kr, og 1% av beløpet dersom det overskred 2000 kr.
  • Vipps har nylig lagt til funksjonen “Send som gave”. Denne funksjonen sørger for at du pakker inn transaksjonen i gavepapir, noe som vil gjøre forsendelsen gøyal og unik. Tjenesten har et gebyr på 5 kr per forsendelse.

(EN KNAPP MÅ  STÅ UNDER STREAM, LINK TIL PLANR)

Hvordan fungerer Vipps?

Når du har installert appen på telefonen, vil du få tilgang til “opprett konto” eller “logg inn”.  Dersom du skal opprette en konto, må du gi tilgang til kortnummer eller bankkonto. Det er viktig å legge ved at du trenger et gyldig telefonummer for å kunne lage en konto i appen. Når kontoen er opprettet, kan du sette i gang med å sende penger til både venner og familie. Dersom du holder deg under 5000 kr i overførsel, kan du sende så mye du vil frem og tilbake. Vipps fungerer som en “mellommann” for ulike banker som transaksjoner går gjennom.

Bilde fra dinside.no.

Eksempel: Grete har handlet på butikken. Hun handlet for Rune og Marit. Tidligere måtte Rune og Marit logge inn på nettbanken sin og sende penger over manuelt. Dette er en prosess vi alle er vant med, og vi er klar over at det kan ta lengre tid før pengene er inne på konto. Det Vipps gjør, er å brukte kortere tid ettersom appen kobler bank, kort og mottaker sammen. Begrepet “å vippse” blir nesten brukt like ofte som “å tekste”, og flere velger å føre samtaler i chatten på appen i tillegg til å overføre penger. Så, Rune og Marit velger heller “å vippse” Grete. Hvordan gjør dem dette? Jo, det skal vi fortelle deg i tre enkle steg. 

Steg.1 De åpner appen og søker på navn eller telefonummer til Grete.

Steg.2 De velger så personen de ønsker å sende penger til

Steg.3 Til slutt så velger de “Send penger”, putter inn beløpet som skal sendes og trykker “Send”.

Enklere en dette blir det ikke. Vipps er blitt utrolig populært i dagens samfunn, og vi forstår godt hvorfor! Vi lever i en verden hvor vi ønsker å spare tid, og alt som kan gjøres enklere blir tatt i mot med åpne armer.

Den Sosiale Siden Med Vipps: Chatfunksjon

Vipps har dominert det Norske markedet med sin betalingsløsning ved å gjøre prosessen gøy og enkel. De har nemlig gjort en kjedelig og tidskrevende prosess som å overføre penger, til noe morsomt og overkommelig! Brukere av Vipps kan pynte på transaksjonen ved å legge til “emojier” og “egendefinert tekst”. Denne teksten kan skape følelser og legge vekt på intesjonen rundt enkelte transaksjoner. Hvis to kompiser er ute på byen og tar seg en pils hver, så kan en av dem “vippse” tilbake for drikken og legge ved en “øl-emoji”!

Bilde fra vipps.no.

I en annen setting, så kan en av kompisene sende forespørsel om å få “vippset” et beløp tilbake. Dette er en funksjon som er blitt tatt godt i mot, da det er lettere å spørre om “vipps”, enn å verbalt måtte spørre om “kan jeg få pengene du skylder meg tilbake?”. 

Er Vipps Trygt?

Absolutt alt som er koblet til internett vil være utsatt for eventuelle sikkerhetsbrudd. Derfor er plattformer som Vipps koblet direkte til brukerens bankkonto. Dette er en prosess som krever store sikkerhetstiltak og kryptering av informasjon. Vipps gir brukere tilgang til å sette opp enten et passord, touch-id eller face-id for å kunne kontrollere hvem som bruker vippskontoene. 

Les mer om GDPR her

HUSK: Uansett hvor mye sikkerhetstiltak som finnes på diverse nettsteder, så vil det alltid være noen som finner en bakdør inn. Dersom en person får tak i informasjon som de ikke skal ha, kan de enkelt velge å sende penger til seg selv – før de blir oppdaget. Selv om Vipps har integrerte funksjoner som skal forhindre dette, finnes det flere som har blitt frastjålet flere tusen kroner gjennom Vipps. 

Hvordan beskytte deg selv?

Bruk et passord som bare du vet om. Ikke del dette med andre og ikke lån bort telefonenen din til personer du ikke kjenner. Inne på selve appen vil det også være lurt å ha et passord. Gjerne ha forskjellige passodt til forskjellige apper; slik forhindrer du at enkeltpersoner kan komme seg inn på alle kontoene dine. Om du har en nyere telefon vil vi anbefale “touch-id” eller “face-id”. Dette er sikrere funksjoner som fører til langt færre sikkerhetsbrudd. 

Relaterte artikler

Søkemotorer: Forklaring, definisjoner og optimalisering

Hvordan effektivisere markedsføringen med AI?

Ønsker du mer synlighet?

Vi er fast bestemt på å få din bedrift til å vokse. Ta kontakt i dag.