LODDO – Digital Markedsføring – Vi Gjør Bedrifter Digitalt Synlig

Søkemotorer: Enkelt Forklart i 2021

I denne artikkelen går jeg gjennom hva en søkemotor er og hva du bør vite i 2021.

Innhold:

  • Hva er en søkemotor?
  • Hvordan fungerer en søkemotor?
  • Hva er motivasjonen bak søket?
  • Hva er de mest populære søkemotorene?
  • Hva menes med “optimalisering av søkemotorer”?

Søkemotorer

Hvordan fungerer søkemotorer egentlig?

En søkemotor er et internettprogram som samler og organiserer innhold i henhold til brukerens spørsmål. For eksempel: En person som utfører søket “søndagsåpne butikker i nærheten av meg”, vil bli svart av søkemotoren en liste over nettsteder som tilhører butikker i vedkommendes område.

Selv om søkemotorer er ekstremt komplekse programmer, er det ikke vanskelig å forstå de grunnleggende konseptene som driver dem. Her er hvordan søkemotorer fungerer:

Hvordan fungerer en søkemotor?

For å begynne å forstå hvordan søkemotorer fungerer, kan du dele de inn i tre hovedfunksjoner

Først samler søkemotorer informasjon gjennom en prosess som kalles “gjennomsøking”.

Den tar da i bruk disse søkerobotene; “edderkopper” eller “crawlere”. Deres oppgave er å hente informasjon fra milliarder av nettsteder og indeksere dem.

Når de har funnet informasjonen blir den så indeksert. Dette er noe Google beskriver best:

Google-indeksen er omtrent som indeksen i et bibliotek, som lister opp informasjon om alle bøkene du kan låne på biblioteket. Men i stedet for bøker lister Google-indeksen opp alle nettsidene som Google har kjennskap til. Når Google besøker nettstedet ditt, finner vi nye og oppdaterte sider og oppdaterer Google-indeksen.

Når informasjonen er indeksert, kan brukere søke gjennom den indeksen og finne informasjonen.

Disse søkene utløser komplekse algoritmer som ser gjennom den enorme indeksen for å finne de mest relevante resultatene. Når du sender inn et spørsmål, vurderer algoritmen samtidig betydningen av spørsmålet ditt. Relevansen av indekserte nettsider, kvaliteten på innholdet i disse nettsidene, funksjonaliteten til disse nettsidene og konteksten til søket ditt (stedet du utførte søket, søkeloggen din, osv).

Hva er motivasjonen bak søket?

Det er nyttig å se grunnen bak et søk, motivasjonen, gjerne gjennom tre forskjellige perspektiver.

Søkeren: Dette er personen som er på nettet og leter etter informasjon, produkter eller tjenester. De ønsker å legge inn nøkkelord som representerer den informasjonen, produktet eller tjenesten de ønsker å finne.

Søkemotoren: Målet deres er å ha de mest relevante nettstedene på toppen av søkeresultatene. På den måten finner søkere det de vil og utvikler et positivt forhold til søkemotoren.

Nettstedet eller markedsføreren: De vil at disse “søkerne” skal finne nettstedet deres slik at de kan markedsføre sine produkter eller tjenester.

Det handler om at innholdet på siden samsvarer med det søkeren vil ha, noe som løser et problem for dem. For markedsføreren er dette en stor motivasjon til å utføre søkemotoroptimalisering.

Søkemotoren har hjulpet kunden og markedsføreren. Dette er bra for alle tre parter.

Hva er de mest populære søkemotorene

Etter målinger er Google den mest populære søkemotoren. Det er per dags dato ikke den eneste søkemotoren. Internettbrukere har mange alternativer. Her er en oversikt over noen av de mest populære søkemotorene etter markedsandel, registrert av NetMarketShare i juli 2020:

Google: 83,86%

Baidu: 7,01%

Bing: 6,14%

Yahoo!: 1,34%

Yandex: 0,85%

Hva menes med optimalisering av søkemotorer?

Optimalisering av søkemotorer (SEO) er det å forbedre ytelsen til et nettsted på en søkemotor. En solid SEO-strategi er avgjørende for nettsider som ønsker å drive salg effektivt eller bare øke trafikk generelt.

Hvis nettstedet ditt ikke kommer på de første sidene i et relevant søkemotorresultat, er det lite sannsynlig at en kunde finner nettstedet ditt gjennom den søkemotoren. Hvis du for eksempel driver en eiendomsvirksomhet i Oslo, vil sikre at nettstedet ditt vises når folk søker etter “eiendom i Oslo” på en søkemotor.

Kort oppsummering

Søkemotorer er programmer som gjør det enkelt for folk å søke på internett etter relevant informasjon.

De tre hovedfunksjonene til en søkemotor er å samle informasjon om nettsider, kategorisere disse nettsidene og lage en algoritme som gjør det enkelt for folk å finne relevante nettsider.

Google er uten tvil den mest kjente søkemotoren.

Når et nettsted prøver å forbedre ytelsen på en søkemotor, er dette kjent som søkemotoroptimalisering (SEO).

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Flere innlegg

Cyber Hacker in Dark

Slik Forhindrer du dataangrep

Antall “hackerangrep” har økt med 30 prosent det siste året viser tall fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Her er ti ting du kan gjøre for å bidra

Les mer »